banner-klein-2.jpg

Burnout

burnoutMensen die een burnout krijgen zijn vaak zeer harde werkers en/of mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Ze zijn doorgegaan, vol overgave met hun werk vanuit hun grote verantwoordelijkheidsgevoel ondanks alle signalen vanuit het lichaam dat het niet goed gaat.
Ook een langere periode gebukt gaan onder zorgen of verdriet kan leiden tot een burnout.
In deze maatschappij zijn er veel dingen waar je je zorgen over kunt maken zoals dreigende werkeloosheid, financiële problemen of zorgen om dierbaren.
Als daar een balans in te vinden is herstel je vanzelf weer van een periode van stress en
laad je je weer op. Echter als er een periode is van langdurige stress kan je zomaar het punt bereiken dat het genoeg geweest is en voel je je opgebrand.

Symptonen
Slapeloosheid, concentratiestoornissen, gevoelens van irritatie, machteloosheid, neerslachtig, wantrouwen, onzekerheid, nergens zin in hebben, constante moeheid, gevoel van uitputting, vergeetachtigheid, pijn in de spieren, nek- en schouderpijn, spanning in de buik, energieloze stem, hoge ademhaling zijn allemaal symptomen die met burnout te maken kunnen hebben.

De knop gaat om
Bij een burnout gaat er ineens een knopje om, het lichaam wil niet meer.
Iemand met burnout is vaak niet eens meer in staat om de simpelste taken uit te voeren, of zoiets als een trap op te lopen zonder volledig uitgeput te zijn. De ervaring om ineens zo'n groot gebrek aan energie, concentratie en zingeving te ervaren is emotioneel erg heftig en schokkend voor de getroffene en is voor buitenstaanders moeilijk te bevatten.

Massage (therapie)
Massage (therapie) kan een ondersteuning zijn bij de behandeling van een burnout.
Door gemasseerd te worden wordt ervaren waar spanning zich bevindt in het lichaam.

Het parasympathische zenuwstelsel is verantwoordelijk voor onze vecht en vlucht reactie. Het zorgt ervoor dat we alert zijn. Als we onderhevig zijn aan langdurige stress situaties komt het lichaam niet meer voldoende tot rust. Op die manier is er continue afgifte van adrenaline, die het hele systeem alert houdt en er geen ontspanning meer kan volgen. Door een ontspanningsmassage komt het parasympathische zenuwstelsel tot rust.

Holos
Begeleiding door een HOLOS massagetherapeut helpt je om de signalen van je lichaam te onderzoeken.
Burnout kan ook een uitnodiging zijn om eens kritisch naar je eigen leven te kijken.
Wat gaat er mis? Blijkbaar gaat het proces van in het leven staan niet goed.
Waar ga je de grens over en waarom? Waarom ben je altijd maar doorgegaan? Hoe perfectionistisch ben je? Kan je nee zeggen?

Het herstel van een burnout is een langdurige kwestie en kan soms enkele jaren duren.
Een ontspannende massage en begeleiding van een massagetherapeut kan een goede ondersteuning bieden en kan een lichtpuntje in het herstelproces zijn!

Boek je afspraak heel eenvoudig op: www.amaremassagetherapie.nl

Aangesloten bij:

amare massagetherapie logo lvnt rbcz logo  scag logo3 

Contact

Amare-logo
Driehuizerweg 106
7312 DW Apeldoorn
info@amaremassagetherapie.nl
T  0641722285
I amaremassagetherapie.nl

Routeplanner

facebooklogo

Locatie en route

Neem contact met mij op

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input