banner-klein-4.jpg

Massagevormen

Klassieke massage

Een klassieke massage is een methode die door middel van kneden, strijken en drukken op de huid, spieren, pezen en bindweefsel het lichaam en geest weer ontspant en in balans brengt. Het doel van deze massage is de spierspanning te verlichten, de zenuwen te kalmeren en de doorbloeding van huid en spieren te stimuleren, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden.
Deze massage is geschikt bij spier- of bewegingsklachten maar ook bij stress, hoge spierspanning, vermoeidheid, slapeloosheid en spierpijnen.

Energetische massage

Een energetische massage is vooral bedoeld om de energie weer te voelen en deze te laten stromen. Je word (onbewust) gestimuleerd om de energiekanalen in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken zodat de geblokkeerde energie afgevoerd kan worden
De massage is geschikt bij vermoeidheid, spanningen, stress, rugpijn en hoofdpijn.

Voetreflexzonemassage

Een voetreflexmassage is een plaatselijke massage van de voeten en is van invloed op andere delen van het lichaam. De conditie van de voeten reflecteert de algehele conditie van de mens.
Bij een voetreflexbehandeling worden de uiteinden van de zenuwbanen geraakt. De bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom worden hierdoor beïnvloed Door de massage krijgt je een betere circulatie wat een gunstig effect heeft op de afvoer van afvalstoffen en op de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof.

Bindweefselmassage

Deze massage wordt gegeven door middel van het rollen van de huid in diverse richtingen.
Op de huid bevinden zich zones die in verbinding staan met spieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te masseren, wordt ook de daarbij behorende spier, orgaan en delen van het skelet aangeraakt.
Een bindweefselmassage nodigt uit te gaan voelen wat er onderhuids speelt of verborgen ligt.

Polariteitsmassage

Deze massage richt zich op de bewustwording van jouw levensenergie waarbij chakra's een grote rol spelen.
Chakra's zijn onzichtbare energiecentra die bij je lichaam horen.
Er zijn 7 hoofdchakra's die lopen van kruin naar stuitje.
We gaan ze één voor één langs en ik wil je uitnodigen met aandacht te voelen wat geraakt wordt.
Dit kan iets lichamelijks zijn, maar ook gedachten, emoties en dergelijke kunnen geraakt worden.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een behandelwijze, waarbij het lichaam op natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. Dit zacht ritmisch bewogen worden werkt door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam. Het geeft vaak een gevoel van koestering en geborgenheid, waardoor het veiliger wordt om in overgave aanwezig te zijn bij wat er te ervaren is. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel.
Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten. Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen; het genieten, de grenzen én de mogelijkheden.
Er wordt niets geforceerd en het hoeft nergens naartoe. Juist dat geeft alle ruimte om in het moment liefdevol te zijn met wat er leeft. Een Holistic Pulsing sessie wordt door velen ervaren als een thuiskomen in hun lichaam.
Holistic Pulsing kan ondersteunend zijn:

- wanneer je altijd maar aan het denken bent en niet meer kunt voelen,
- bij het onthaasten van je leven,
- bij vermoeidheid, stress en spanning,
- bij lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, chronische vermoeidheid.
- wanneer je (opnieuw) wilt leren genieten van de stroming in je lichaam,
- wanneer je via je lichaam meer inzicht wilt krijgen in je psyche of een thema wilt uitwerken,
- bij verwerking van intense momenten in je leven.
- wanneer je veel geeft en er naar verlangt om te ontvangen.

Aangesloten bij:

amare massagetherapie logo lvnt rbcz logo  scag logo3 

Contact

Amare-logo
Driehuizerweg 106
7312 DW Apeldoorn
info@amaremassagetherapie.nl
T  0641722285
I amaremassagetherapie.nl

Routeplanner

facebooklogo

Locatie en route

Neem contact met mij op

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input